Om oss

Skaftöguiden – på land och hav i Bohuslän

Regina, Janne och Hoppet lever – tillsammans utgör vi Skaftöguiden

Regina Cederfeldt

Jag är medlem i Bohusläns Guider

Jag är auktoriserad Bohuslän Guide. Medlemmar i Bohusläns Guider är auktoriserade genom Sveriges Guideförbund (SveGuide) och Visita). Jag är auktoriserad för hela Bohuslän – med en förkärlek för pärlan Skaftö. Jag finns här året om för att dela med mig av goda upplevelser på land och hav i Bohuslän. I botten är jag upplänning som hamnade i Bohuslän tack vare lärarjobb i engelska och franska. Sedan ett antal år bor jag på Skaftö, en pärla i Bohuslän, där jag träffade ”en urinvånare”. Natur, möten, livsöden och resor i tid och rum är spännande. Jag guidar på svenska, engelska och franska.

Jan Olofsson

Janne är skeppare på Hoppet lever

Janne är uppvuxen i Grundsund och drev under många år ICA Grundsunds Handel och därefter Krögens fisk. Janne har skepparutbildning för att köra passagerare yrkesmässigt. Han kör båtturer med Hoppet lever.

Hoppet lever

Hoppet lever, en Rhea 730, byggd och provkörd i La Rochelle på den franska Atlantkusten

Båten Hoppet lever är en Rhea 730, mycket sjövärdig med rymlig hytt och gott om utrymme på akterdäck. Den är godkänd för 12 personer vilket Janne har skepparexamen för, men vi tar max 8 passagerare. Det ska vara trevligt för alla, finnas rörelseutrymme och ge en trivsam upplevelse.